Weź udział w w zdjęciu tygodnia 30 listopada - 6 grudnia! Poprzednią edycję wygrywa zdjęcie @PusziSushi. Gratulacje!

Najczęściej występujące problemy techniczne gry i ich rozwiązania.

«13456
LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
edytowano grudzień 2014 w Problemy techniczne
Witajcie w zbiorczym temacie najczęściej występujących problemów technicznych gry The Sims 4 i ich rozwiązań.

Tworzę go po to, by zarówno starzy jak i nowi użytkownicy forum nie tworzyli X razy tematów dotyczących tego samego problemu, tym bardziej w momencie, gdy rozwiązanie zostało już podane i wystarczy poszukać go w istniejących wątkach.

PRO TIP: ZAWSZE, ale to ZAWSZE grę uruchamiajcie jako administrator. Jak to zrobić? Klikamy prawym przyciskiem myszki na ikonę gry i wybieramy "Uruchom jako administrator" - dotyczy to tylko systemów Windows Vista, 7, 8, 8.1.

! WAŻNE !

Nie jestem autorem wszystkim porad, które tutaj zbieram, jednakże przez sam fakt, jak wiele ich jest nie jestem w stanie wymienić wszystkich autorów czy też osób, które daną poradę odnalazły z osobna. Treść zebranych porad poddaję przeredagowaniu i gotowy tekst zamieszczam w niniejszym wątku.

Jeżeli ktoś zna rozwiązanie konkretnego problemu związanego z grą, problem ten zaś powtarza się często i wiele osób szuka na niego skutecznej metody, a rozwiązania tego nie ma jeszcze w tym temacie może przysłać mi je poprzez system prywatnych wiadomości. Zostanie poddane obróbce stylistycznej, by nie odbiegało stylem pisma od pozostałych i zamieszczone w tym temacie jako kolejny punkt w spisie treści, natomiast nazwa użytkownika osoby, która takowe nadesłała zostanie odpowiednio wyróżniona na samym początku nowego punktu zdaniem "Podziękowania dla [nazwa użytkownika] za nadesłanie rozwiązania".


SPIS TREŚCI

Ogólne informacje o The Sims 4
Najczęściej występujące problemy techniczne gry i ich rozwiązania
UWAGA!

Jeżeli nie znalazłeś/aś rozwiązania na twój problem, rozwiązanie nie dało żadnych efektów lub masz pytania odnośnie któregoś z wymienionych pytaj śmiało przez system PW lub załóż nowy temat.

Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
| Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
| SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
Post edited by LuKi965PL on

Komentarz

  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    Ogólne informacje o The Sims 4
    • 1. Czym jest The Sims 4?
      The Sims™ 4 to jedyna gra, w której nowi Simowie o unikalnych osobowościach dają Ci możliwość tworzenia głębokich, rozbudowanych, a czasami dziwacznych historii. Po raz pierwszy nie chodzi o to, jacy są Simowie, ale kim są. Simowie ożyją dzięki naszym całkowicie nowym narzędziom twórczym, wydajnym, precyzyjnym i łatwym w użyciu. Nowością w The Sims™ 4 jest także to, że gracze mogą dzielić się swoimi dziełami z innymi graczami bezpośrednio w grze, dzięki naszej całkowicie nowej Galerii. Zapewnia to nową, stymulującą rozgrywkę, która zwiastuje nadejście nowej epoki The Sims.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    • 2. Wymagania gry
      Minimalna specyfikacja techniczna:

      WYMAGANE: Do aktywacji produktu wymagane jest połączenie z internetem
      SYSTEM OPERACYJNY: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1), Windows 8 lub Windows 8.1
      PROCESOR: 1,8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ lub odpowiednik (w przypadku komputerów używających wbudowanych układów graficznych gra wymaga procesora 2,0 GHz Intel Core 2 Duo, 2,0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-62 lub odpowiednika)
      PAMIĘĆ OPERACYJNA: Co najmniej 2 GB pamięci RAM
      DYSK TWARDY: Co najmniej 9 GB miejsca na dysku twardym plus co najmniej 1 GB dodatkowego miejsca na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry
      NAPĘD OPTYCZNY: Napęd DVD ROM wymagany tylko do instalacji gry
      KARTA GRAFICZNA: Karta graficzna ze 128 MB pamięci VideoRAM i obsługą funkcji Pixel Shader 3.0. Obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6600 lub lepsza, ATI Radeon X1300 lub lepsza, Intel GMA X4500 lub lepsza
      KARTA DŹWIĘKOWA: Zgodna z DirectX 9.0c
      DIRECTX: Zgodna z DirectX 9.0c
      STEROWANIE: Klawiatura i myszka

      Zalecana specyfikacja techniczna:

      WYMAGANE: Do aktywacji produktu wymagane jest połączenie z internetem
      SYSTEM OPERACYJNY: 64-bitowy Windows 7, 8, 8.1
      PROCESOR: Intel core i5/AMD Athlon X4 lub szybszy
      PAMIĘĆ OPERACYJNA: 4GB RAM
      DYSK TWARDY: Co najmniej 9 GB miejsca na dysku twardym plus co najmniej 1 GB dodatkowego miejsca na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry
      NAPĘD OPTYCZNY: Napęd DVD ROM wymagany tylko do instalacji gry
      KARTA GRAFICZNA: NVIDIA GTX 650 lub lepsza
      KARTA DŹWIĘKOWA: Zgodna z DirectX 9.0c
      DIRECTX: Zgodna z DirectX 9.0c
      STEROWANIE: Klawiatura i myszka

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    Najczęściej występujące problemy techniczne gry i ich rozwiązania
    • 1. Problem z aktywowaniem gry w programie Origin
      Aby aktywować grę w programie Origin kliknij na przycisk "Origin" w lewym górnym rogu programu i wybierz z menu opcję "Wykorzystaj kod produktu". W okienku, które ci się otworzy wpisz swój klucz aktywacyjny, który to powinien znajdować się na ładnym, tekturowym papierze w pudełku z grą, po czym kliknij na przycisk "Dalej" i postępuj zgodnie z instrukcjami jakimi pokieruje cię program.

      W przypadku, gdy w pudełku z grą nie ma kartki z kluczem należy grę zareklamować w sklepie, w którym ją kupiłeś/aś lub skontaktować się z pomocą techniczną EA poprzez tę oto stronę: http://help.ea.com/pl/

      W przypadku gdy aktywacja z jakiegoś powodu zakończyła się niepomyślnie, a program wykazuje, że kod produktu został już wykorzystany na innym koncie pomimo tego, że twojej gry nadal nie ma w bibliotece Origin również należy skontaktować się z pomocą techniczną EA poprzez tę oto stronę: http://help.ea.com/pl/

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    • 2. Gra pobiera się z internetu, a powinna instalować z płyt. Co robić?
      Po pierwsze upewnij się czy gra faktycznie pobiera się z internetu. Niektóre gry Origin po prostu długo się instalują.
      Jeżeli gra pobiera się z internetu powinien przy tym procesie wyświetlać się napis "Pobieranie" albo też nic prócz prędkości podanej w kilobitach (kb/s) lub megabitach na sekundę. (mb/s)
      W takie sytuacji należy przerwać proces, po czym w folderze dysku nr 1 odnaleźć setup.exe i go uruchomić, a następnie rozpocząć instalację od nowa.
      Jeżeli zaś widnieje przy tym procesie napis "Kopiowanie" oznacza to, że gra instaluje się z płyt, a więc poprawnie.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    • 3. Błąd podczas instalowania gry z płyt
      Zdarza się, że podczas instalowania gry z płyt instalator się zawiesi bądź wyrzuci komunikat o treści "Błąd odczytu płyty".
      Nie ma co się załamywać, nie musi to wcale oznaczać, że płyty są uszkodzone.
      Zalecam przerwać instalację, wyjąć płytę z napędu CD/DVD i go przedmuchać (uważaj by czasem do niego nie napluć przy okazji :D).
      Bywa (szczególnie gdy ktoś niezbyt często korzysta z napędu CD/DVD), że laser wewnątrz napędu nazbiera trochę kurzu i w pewnym momencie przerywa odtwarzanie płyty.
      Po tym drobnym zabiegu należy instalację rozpocząć od nowa.
      Jeżeli zaś po +/- 5-10 próbach zainstalowania gry komunikat w dalszym ciągu będzie wyskakiwać, konieczne będzie zareklamowanie płyt w sklepie, w którym kupiłeś/aś grę, choć dla pewności zalecam jeszcze spróbować zainstalować jakąś inną grę, bo może się okazać, że napęd jest uszkodzony.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano luty 2015
    • 4. Jak zmienić język w grze?
      Istnieją dwie metody zmiany języka w grze The Sims 4.

      Pierwsza, to odinstalowanie gry i zainstalowanie jej w innym języku. Metoda ta jest nieco problematyczna, ponieważ:

      A ) Zmusza cię do marnowania czasu na odinstalowywanie i instalowanie gry na nowo
      B ) W zależności od kraju, w którym zakupiłeś/aś grę wybór innego języka niż ojczysty język tegoż kraju może nie być dostępny. Przykładowo, w wersji gry przeznaczonej na rynek Polski dostępny jest tylko język polski (ewentualnie jeszcze rosyjski i czeski)

      Druga metoda jest znacznie szybsza, ponieważ polega na pobraniu paczki plików danego języka, wrzuceniu ich do folderu gry i podmianie jednego z wpisów w systemowym rejestrze. Cała operacja trwa góra 5 minut, a jej działanie zostało potwierdzone.

      Instrukcja dla posiadaczy 64-bitowych systemów operacyjnych Windows Vista, 7, 8 oraz 8.1:

      1. Pobierz paczkę plików językowych (aby pobrać należy kliknąć na "Slow Download"): 2. Wypakuj paczkę programem WinRaR lub jakimkolwiek innym programem do rozpakowywania archiwów.
      3. Zawartość folderów _Installer oraz Data przenieś do ich odpowiedników w folderze głównym gry, który domyślnie znajduje się w C:/Pliki programów (x86)/
      4. Gdy wykonałeś/aś punkt 3, z wypakowanej paczki otwórz folder "Modyfikator rejestru" i uruchom plik, który jest w środku (tak samo jak uruchamia się grę czy jakikolwiek program jakby ktoś czasem nie wiedział).

      Gdy wyskoczy okienko informujące, że plik, który uruchomiłeś/aś chce podmienić coś w rejestrze systemowym to potwierdź, że zgadzasz się na taką podmianę.

      5. Uruchom grę i ciesz się nową wersją językową :)

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    • 5. Uruchomienie niemożliwe: Błąd inicjacji uruchomienia. [135dec40:984c6a38:00000077]
      Podziękowania dla użytkowniczki Anulaa89 za odkrycie rozwiązania.

      Jeżeli otrzymałeś/aś taki oto błąd podczas próby uruchomienia gry
      tdo9v2pbnxam.jpg
      najprawdopodobniej powoduje go program Origin.

      Oto rozwiązanie twojego problemu (nie jest ono stuprocentowo skuteczne, jednakże część użytkowników forum potwierdziła jego działanie):

      1. Odinstaluj grę The Sims 4.
      2. Odinstaluj program Origin.
      3. Pobierz i zainstaluj program CCleaner.
      4. W programie tym wykonaj następujące czynności:
      • W zakładce "Cleaner" kliknij na przycisk "Analiza" i zaczekaj, aż proces analizowania plików tymczasowych zakończy pracę. Następnie kliknij na przycisk "Uruchom Cleaner" i pozwól programowi usunąć wykryte pliki tymczasowe.
      • W zakładce "Rejestr" kliknij na przycisk "Skanuj by znaleźć problemy" i zaczekaj, aż proces przeszukiwania rejestru zakończy pracę. Następnie kliknij na przycisk "Napraw zaznaczone problemy" i pozwól programowi naprawić wykryte w rejestrze błędy.
      5. Uruchom komputer ponownie.
      6. Zainstaluj program Origin.
      7. Zainstaluj grę.
      8. Sprawdź efekty.

      Jeżeli rozwiązanie nie poskutkowało konieczne będzie skontaktowanie się z pomocą techniczną EA poprzez tę oto stronę: http://help.ea.com/pl

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    Post edited by LuKi965PL on
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    • 6. Uruchamiam grę i nic się nie dzieje. Co robić?
      Na ten problem niestety w chwili obecnej nie istnieje żadne, potwierdzone w stu procentach rozwiązanie.

      Jednej osobie pomoże rozwiązanie zawarte w punkcie nr 5, innej aktualizacja sterowników do karty graficznej, a jeszcze innej przeinstalowanie całego systemu operacyjnego Windows. Gdy pojawi się rozwiązanie o potwierdzonej przez przynajmniej kilka osób skuteczności na pewno zostanie tutaj zamieszczone.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano wrzesień 2014
    • 7. Niewyraźny/rozmyty obraz w grze
      Podziękowania dla użytkowniczki Anulaa89 za znalezienie rozwiązania i przygotowanie poradnika.

      Jeżeli w trakcie rozgrywki obraz w grze wygląda tak:

      38uyuoq6ysqf.jpg

      Istnieją dwa rozwiązania:
      • 1. Sprawdź, czy posiadasz aktualną wersję sterowników do twojej karty graficznej. Jeżeli nie, warto spróbować dokonać ich aktualizacji, gdyż najczęstszym powodem błędów związanych z poprawnym wyświetlaniem grafiki w grze są niekompatybilne z grą lub przestarzałe sterowniki.
      • 2. W ustawieniach graficznych gry należy wyłączyć funkcję efektów postprocessingu.

        r8f9h55je98j.bmp

        Jest to dodatkowy bajer graficzny, który nadaje efekt głębi ostrości systemom oświetlenia i cieniowania, a także dodaje do gry system "inteligentnego rozmywania obrazu" - działa to na zbliżonej zasadzie do funkcji znanej jako "Blur" w innych grach. Właśnie dzięki tej funkcji obiekty i otoczenie znajdujące się w tle ulegają rozmyciu, natomiast obraz pierwszoplanowy powinien pozostać ostry.

        Opcja ta często powoduje różne problemy graficzne i The Sims 4 to nie pierwszy przypadek gry, w której zaleca się ją wyłączyć do czasu, aż twórcy wydadzą stosowną łatkę.

        Dodatkowo, wyłączając ją twoja gry znacznie bądź nieznacznie zyska na płynności wyświetlanych klatek na sekundę, gdyż odciążysz nieco zużycie pamięci karty graficznej.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    • 8. Znikające zapisy rozgrywki.
      Jeżeli po wyłączeniu gry i jej ponownym uruchomieniu twoje zapisy rozgrywki zniknęły, oznacza to, że podczas wyłączania gry skorzystałeś/aś z uszkodzonej funkcji "Zapisz i wyjdź". Funkcja ta nie działa poprawnie od premiery gry i na dzień dzisiejszy, 11 września 2014 roku nie została przez Maxis naprawiona.

      Aby twoje zapisy zostały zachowane, przed wyłączeniem gry skorzystaj kolejno z funkcji "Zapisz grę", a następnie "Wyjdź z gry". Pod żadnym pozorem nie korzystaj z funkcji "Zapisz i wyjdź" dopóki Maxis nie udostępni stosownej łatki, która ją naprawi.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    edytowano grudzień 2014
    • 9. Gra automatycznie wraca do podglądu miasta podczas próby zagrania jakąkolwiek rodziną.
      Jeżeli twoja gra automatycznie cofa się do podglądu miasta gdy próbujesz rozpocząć lub kontynuować grę wybraną rodziną, oto sposób na rozwiązanie problemu:

      Z folderu z plikami konfiguracyjnymi gry, znajdującego się w

      Windows XP: Moje dokumenty -> Electronic Arts -> The Sims 4
      Windows Vista/7/8/8.1/10: Dokumenty -> Electronic Arts -> The Sims 4

      wykasuj następujące elementy:

      - foldery Tray oraz saves
      - plik localthumbcache.package
      - całą zawartość folderu cache OPRÓCZ pliku FileCache.cfg

      Następnie rozpocznij grę od nowa.

    SPIS TREŚCI

    Proszę nie dodawać w tym temacie swoich postów.
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • Kupiłam TS4 ,próbowałam zainstalować ,włączył mi się okres testowy , skończył się i nic nie moge zrobić :/ Nie dam rady zainstalować gry , caly czas mi się wyświetla że okres się skończył i tyle ;/ Pomoże ktoś ?
  • [Deleted User][Deleted User] Posty: 0 Member
    Przypuszczam że nie odinstalowałaś wersji testowej gry TS4 przed instalacją pełnej wersji i pochrzaniło ci się teraz, odinstaluj grę TS4 razem z wersją testową , przejedź system i rejestry CCleanerem i zainstaluj ją jeszcze raz.
  • LuKi965PL napisał użytkownik: »
    • 4. Jak zmienić język w grze?

      Instrukcja dla posiadaczy 64-bitowych systemów operacyjnych Windows Vista, 7, 8 oraz 8.1:

      A czy moglbys podac instrukcje na zmiane jezyka na polski do 32 bitowych systemow ???
  • Klaudia181100Klaudia181100 Posty: 3
    edytowano grudzień 2015
    Po ostatniej aktualizacji mam problem z uruchomieniem gry, wyskakuje mi to okno Jak mam rozwiązać ten problem? gwcl14gva2ye.png
    Jak mam rozwiązać ten problem?
  • Co mam zrobić jeśli nie mogę budować ścian w the sims 4 ? jak by co [odinstalowywałem ale i tak to nie działa :(
  • kreatorakreatora Posty: 7,241 Member
    edytowano grudzień 2015
  • 20maks0120maks01 Posty: 2 Member
    Hej.Mam problem. Na święta dostałem dodatek Spotkajmy Się. Na początku(przy pierwszym uruchomieniu), gdy rozpoczynałem spotkanie wszystko było dobrze, a po kolejnych spotkaniach, gdy naciskałem guzik przychodzili simowie z klubu, ale na panelu nie pokazywało się, że jest spotkanie i mój sim nie zmieniał swoich ciuchów na klubowe i nie miał ikonki nad kryształkiem, że jest w grupie. Nie wiem co mogę zrobić aby to naprawić. Naprawiałem grę kilka razy, ale to i tak nie pomogło. Nie mam żadnych modyfikacji. Jeśli ktoś wie co zrobić to proszę o pomoc.
  • LuKi965PLLuKi965PL Posty: 528 Member
    Skoro na początku było dobrze, a teraz nie jest to albo zapis gry jest uszkodzony albo też jej pliki.

    Zatem do wyboru masz przeinstalowanie całej gry lub rozpoczęcie rozgrywki od nowa. Ewentualnie jeżeli posiadasz jakieś wcześniejsze zapisy stanu gry to proponuję któryś z nich przywrócić.
    | Intel Core i5-2500K 4x 3,3GHz | ASRock Z77-Extreme4-M | MSI GeForce GTX 660 2G DDR5 OC TwinFrozrIII | GooDRAM 8 GB DDR3 1333 Mhz | OCZ StealthXStream 2 600W |
    | SAMSUNG HD103SJ 1TB | Windows 8.1 Pro |
  • Jak uniknąć czegoś takiego? (dach widoczny we wnętrzu domu)
    jfgqpa58mfbn.png
    egoś
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Return to top