January 15 - Is everyone ready for the Friday Highlights? Check them out here.
Welcome to all new Simmers joining us over the holiday season! 🎉 Have fun on the forum and please make sure you check out the forum rules and
the rules about necroposting.
December 22 - It's the time of year again: Join the 12 Days of Simsmas! 🎄

Installing .package files on Macs (the new way)

Comments

  • ChemicalwibsChemicalwibs Posts: 6,345 Member
    edited December 2010
    Lorna_08 wrote:
    I already had CC hair on my sims but I didn't remember hot to install new ones so I came here. I then found out that I had no folder named "Mods" and do wonder if it's because of the software update (it asked to upgrade today, I haven't used the game in months). I did all the steps but the blue window with all the package file names won't pop up. And I also wonder where are the files for my old CC hair? They appear on the game and the new won't. I'm a bit lost since It's been a while.

    help?

    WAIT! I don't have ambitions. What's ambitions? IS there a link for the regular way?

    I don't think you have to have Ambitions as long as you are fully patched. I think this way of doing it was introduced with the Ambitions patch, and as long as you installed that patched it should work. I think :wink:
    wibsandthesims.tumblr.com
  • MelanieSimlishMelanieSimlish Posts: 4,432 Member
    edited February 2011
    I'll try this. In a year. -_0

    (I can't download a single thing for a year, because I have to use my sisters laptop to play and she doesn't want installed stuff on it, but next year I get my own laptop.)
    44444.gif
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited April 2011
    Lorna_08 wrote:
    WAIT! I don't have ambitions. What's ambitions? IS there a link for the regular way?

    Ambitions is the 2nd EP. It should work with the newer patches, though.
  • mikiiskoolmikiiskool Posts: 415
    edited May 2011
    dont know if anyone goes on here anymore, but I'm cant download the resource (not option to) I just installed generations.
  • Holly_A94Holly_A94 Posts: 242 New Member
    edited June 2011
    i did this but as soon as i select a family to play it stops loading :S
  • MelanieSimlishMelanieSimlish Posts: 4,432 Member
    edited June 2011
    EDIT: Ignore this post. I was reading the original post wrong.
    44444.gif
  • MelanieSimlishMelanieSimlish Posts: 4,432 Member
    edited June 2011
    The download link doesn't work. :S
    44444.gif
  • MelanieSimlishMelanieSimlish Posts: 4,432 Member
    edited June 2011
    THANKYOUSOMUCH. This is SO easy once you learn how.
    I already installed quite a few outfits and furniture.
    I took pictures of some of the stuff I downloaded but for some reason the pictures won't show up when I try to upload them on photobucket.

    THANKSAGAIN. I'm so happpyyyy I can fiinnnnally get CC!! :] <3<3<3
    44444.gif
  • baileydailybaileydaily Posts: 184
    edited June 2011
    um, your link on the first page for the resource thingy doesn't work.
  • ChemicalwibsChemicalwibs Posts: 6,345 Member
    edited June 2011
    um, your link on the first page for the resource thingy doesn't work.

    Here you go: http://www.mediafire.com/?49d34x1my57ycl4 :wink:
    wibsandthesims.tumblr.com
  • paramorechick101paramorechick101 Posts: 27
    edited July 2011
    I've done this (I have Ambitions and Late Night) and it doesn't work. None of my CC shows up in the game even though I've updated all 3 games and my .sims3pack 's don't work either even if their in my downloads file and I click them into the launcher installer it comes up with 'Failed'. Does anyone know why? Thanks
  • Art_n_MusicArt_n_Music Posts: 12
    edited October 2011
    I did this, but nothing showed up. I'm trying to get the pose player+custom poses and buyable fire. Now, all of my old CC that all worked fine the old way isn't showing up at all, and my game is messed up. I don't have any expansion packs. I just want to get my cc to work again because it was fine the old way.
    Post edited by Unknown User on
  • LittleDudeManLittleDudeMan Posts: 71
    edited May 2012
    Erm... I don't have a Mods folder. What do I do now? :?: :shock:

    And sorry if someone already said this but I don't wanna have to read through all the pages to find something that might not even be there. Thanks
  • LittleDudeManLittleDudeMan Posts: 71
    edited May 2012
    Erm... I don't have a Mods folder. What do I do now? :?: :shock:

    And sorry if someone already said this but I don't wanna have to read through all the pages to find something that might not even be there. Thanks

    OMG I'M SUCH AN ❤️❤️❤️❤️! SORRY. Ignore my stupidness :roll: :oops:
  • pinkmadisonniaapinkmadisonniaa Posts: 107
    edited May 2012
    thank you :wink::D:D:D:D:D:D:) :-o :!: :!: :!:
  • kimlovesfjaykimlovesfjay Posts: 1
    edited May 2012
    Can you please help me? I don't know if it relates to this topic, I just need help :(

    I bought the sims 3 deluxe 8-12 months ago and played it for awhile, got busy, now I'm playing again. I installed the Sims 3 onto my new MBP and it works fine. I tried installing the Ambitions, but it won't let me pass over the keygen/serial code part. I tried looking for other keygens/serial codes and all of them wouldn't work. I don't know what to do!
  • LorettaroseLorettarose Posts: 29 New Member
    edited June 2012
    Am I meant to download this framework thing? I can't seem to download it for a Mac :(
    Also everyone is talking about CC and I have no interest in that, I only want the master controller thing so i can make the adventures show up when my sims are in france, I am meant to do this to get the master controller thing right? :S
  • webkinzluver14webkinzluver14 Posts: 8
    edited June 2012
    After I have my .package files in in the Packages folder, do I have to do anything else? Because I did exactly what you said and my mods still won't show up.
  • KarinLKarinL Posts: 3,985 Member
    edited June 2012
    For Lorettarose:
    Yes, if you mean the one that is here:
    http://www.modthesims.info/wiki.php?title=Game_Help:Installing_Sims_3_Package_Files/Setup_and_Files

    Just open the zip file and then place the entire Mods folder in your Documents/Electronic Arts/The Sims 3 folder exactly the way it comes out of the zip.


    For webkinzluver14:
    Have you deleted your cache files?

    They're in your Documents/Electronic Arts/The Sims 3 folder, and they're called:
    CASPartCache.package
    compositorCache.package
    scriptCache.package
    simCompositorCache.package
    socialCache.package

    Deleting those will force the game to build new caches and read the files again. Any time you've put new .package files into your Mods folder you need to delete these caches.
  • whal28whal28 Posts: 9
    edited June 2012
    i’ve done all this, but when I start up the game it gives me: “exception raised Unhandled page fault on read access 0x1003b3e5. Do you wish to debug it?”

    I’ve rebooted the game like ten times and still no luck. :( What’s wrong?
  • trishajamtrishajam Posts: 25
    edited June 2012
    I find that the .package files are more damaging to your game than the sims3pack files.
  • whal28whal28 Posts: 9
    edited June 2012
    and my caches haven’t appeared yet… :/
  • whal28whal28 Posts: 9
    edited June 2012
    trishajam wrote:
    I find that the .package files are more damaging to your game than the sims3pack files.

    true that, and a pain to install
  • KatootjuuhKatootjuuh Posts: 3
    edited August 2012
    with the file (recource.cfg) ,I had to change a lot of things and at the end there's still '. cfg' not '.cfg.txt'

    Is this a problem?
    Quick reply please! :)
  • AlanRajkumarAlanRajkumar Posts: 1
    edited August 2012
    i have windows 7 and i want to install a skin mod but i dont have the file: packages and mods help idk what to do!
Sign In or Register to comment.
Return to top