January 21: Today is patch day! 😃 To read the patch notes, click here!
January 22 - Is everyone ready for the Friday Highlights? Check them out here.
Welcome to all NEW SIMMERS joining us on the Sims forum! 🎉 Have fun on the forum and please make sure you check out the forum rules and
the rules about necroposting.

Installing .package files on Macs (the new way)

Comments

  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    Double post. Sorry.
  • ChemicalwibsChemicalwibs Posts: 6,345 Member
    edited July 2010
    You're welcome :wink:
    wibsandthesims.tumblr.com
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    I've followed your guide down to the letter, and I have 4.2. Everything worked for a couple of days, now it's not working again.

    --Yes, Resource.cfg does say 501 at the top.
    --I delete CASPartChache.package, compositorCache.package, simCompositorCache.package, and scriptCache.package before CC. I also delete them before I play, because I heard that when the game redesigns them, CC will work too.
    --The only files in the Package file are .package files.
    --I turn off the game and turn it back on in case it was a temporary thing.

    So I really don't know what's going on! And it's only the hair that's messing up. Clothes and furniture aren't touched. I heard it was something to do with the fact that most (if not all) CC makers use a PC format so its not completely made for Mac, even though it shows up sometimes.

    Ahh! I'm so confused and sick of default hair!
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    Might wanna try to delete CASThumbnails and CASobjects in TS3/Thumbnails.
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    I'll try. Sorry, I don't possess the Tech Touch. I'm completely useless with computers.
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    Eh...didn't work....maybe it's something I downloaded?
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    What have you downloaded since it worked?
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    Nothing. Ok so that theory is busted. Anything else to make it messed up?
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    Do you have any CC .sims3packs installed in your launcher?
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    Yes, Newsea Hair. But I put them in the Downloads folder and they aren't in the Packages folder.
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    When was that installed?
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    7/17, but everything worked fine. I don't know if it's in the game now, since all I see are bald/barely-there hair pictures.
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    First, move TS3/Mods to desktop.
    Second, go to TS3/DCCache and delete the just the .dbc files. Do not empty from the trash.
    Third, put back the Mods folder back into TS3 and try then.
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    Nope. But I did notice something else. All the other CC is gone, except for the hair. Well, at least that's what I see. No patterns or clothes, but the guy's hair choice is there when I go to change appearance, since it's just a store bought one right now. I put the .dbc file back but I haven't restarted my game.

    Good thing I backed everything up on a thumb drive so I can reinstall it all if needed x.x
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    Try removing the items from your launcher that are CC.
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    I'm really sorry, I must be taking up a lot of your time.

    The hair didn't come back but some patterns and clothing did. I can deal with no CC hair if there's nothing that can be done to fix it.
  • Zachemc2Zachemc2 Posts: 1,817 New Member
    edited July 2010
    Yes. That is the case right now. I am deeply sorry.
  • NekoWolf37NekoWolf37 Posts: 1,400
    edited July 2010
    It's fine ^^ I'll figure out how to fix it somehow.
  • swilkenswilken Posts: 33 New Member
    edited August 2010
    Dear Chemicalwibs,

    I have been searching these forums for the last 3 days trying to find a solution to getting custom hair in the sims 3. I have noticed that you are also a mac user and have custom hair in your avatar. I was wondering if there are certain ones from certain sites that you know work? Maybe I have just downloaded a bad one. I loaded my game yesterday and I had the few custom hairs I downloaded for a bit but when I exited out to get more and then loaded the game again they were all bald... which has happened before.
    I have heard that this is something that is happening with all mac users with the new patch but I thought this new way would work as it has worked for you.
    If you or anyone could give me any suggestions (if allowed on here) I would greatly appreciate it!
  • meatloafpotatoemeatloafpotatoe Posts: 7
    edited September 2010
    I have read so much on installing CC on macs, and I seem to be doing everything right, but none of it shows up in the game. Am I supposed to do something else once I move the package to the mods folder?
  • KarinLKarinL Posts: 3,985 Member
    edited September 2010
    swilken, the only 'secret' to get the cc hair to work is to re-start your game until you see it. The most difficult thing about the 'hair glitch' for those who have it is that it sometimes doesn't work, and that re-starting the game often will make it work.
    It's very hard to fix 'now you see it, now you don't' type of errors.
  • ChemicalwibsChemicalwibs Posts: 6,345 Member
    edited September 2010
    swilken wrote:
    Dear Chemicalwibs,

    I have been searching these forums for the last 3 days trying to find a solution to getting custom hair in the sims 3. I have noticed that you are also a mac user and have custom hair in your avatar. I was wondering if there are certain ones from certain sites that you know work? Maybe I have just downloaded a bad one. I loaded my game yesterday and I had the few custom hairs I downloaded for a bit but when I exited out to get more and then loaded the game again they were all bald... which has happened before.
    I have heard that this is something that is happening with all mac users with the new patch but I thought this new way would work as it has worked for you.
    If you or anyone could give me any suggestions (if allowed on here) I would greatly appreciate it!

    KarinL already answered this:
    KarinL wrote:
    swilken, the only 'secret' to get the cc hair to work is to re-start your game until you see it. The most difficult thing about the 'hair glitch' for those who have it is that it sometimes doesn't work, and that re-starting the game often will make it work.
    It's very hard to fix 'now you see it, now you don't' type of errors.

    I agree with her. The hair doesn't always show when I open the game either, but after re-starting (sometimes it take a couple of tries) it shows. It's annoying, but there's nothing else we can do. I think when I replied in this thread the first time, I had yet to experience the missing hair. So it seems like I don't have this problem, but I do. Hope this helps :wink:

    wibsandthesims.tumblr.com
  • MKhoninMKhonin Posts: 68
    edited October 2010
    I can't get this to work :(
  • hwayhway Posts: 30
    edited December 2010
    Well this did get my .package files to show up, so thank you for that, i was really worried about them :)
    but my sims are still bald.
    & i don't have any sim3pack hair anymore.
    i was just wondering if anything has changed or maybe a guesstimation of how many times you have to run the game before the hair isn't bald anymore?
    or if you deleted some .package files & that got the hair to not be bald anymore?
  • Lorna_08Lorna_08 Posts: 174
    edited December 2010
    I already had CC hair on my sims but I didn't remember hot to install new ones so I came here. I then found out that I had no folder named "Mods" and do wonder if it's because of the software update (it asked to upgrade today, I haven't used the game in months). I did all the steps but the blue window with all the package file names won't pop up. And I also wonder where are the files for my old CC hair? They appear on the game and the new won't. I'm a bit lost since It's been a while.

    help?

    WAIT! I don't have ambitions. What's ambitions? IS there a link for the regular way?
Sign In or Register to comment.
Return to top