December 7 - It's time for the Friday Highlight! Head over here to check it out!
November 20 - It's Patch Day for The Sims 4 on PC/MAC. Patch notes here.

Breathe Deeper...(Clean Install for Dummies)

Comments

  • fluttereyesfluttereyes Posts: 2,268 Member
    edited July 2010
    It's not called cc cleaner. It's called ccleaner and that's because it cleans the c drive. You know, c cleaner. Perhaps it would help if you put the correct name of the program
  • tallcoolonetallcoolone Posts: 7,021 Member
    edited July 2010
    "High detail lots is set to 4"

    My game is crash city if I don't have this one set low (4), everything else is maxed. Great advice.

    There's also a free product called Glary Utilities that you can use to clean up your registry, it makes it viewable (I donno if CCleaner does), it removes spyware and does other functions the same as CCleaner.

    I don't use any other programs to make my game run well, it was just fixed with a complete and thorough uninstall, reinstall, removal of .bad files in the saved games, UNINSTALLING AND REINSTALLING the download manager.

    Good luck all. Be careful if you use Glary to clean up your registry.
  • zeldakristinzeldakristin Posts: 1
    edited July 2010
    I need to know how to fix error code 317
  • ElderGamer1ElderGamer1 Posts: 131 New Member
    edited September 2010
    Thank you very very much for your very helpful suggestions and Program download locations..I saved it all..My WA problems are too much to bare, Lol! I must add this little nightmare for everyone...
    My World Adventures Updates including the Big overall one that EA posted recently allowed me to give my WA Game (6) Official Updates...I manually entered each one from the last one I ever got which was 2.0.86 all the way up to 2.10.5...All my other Games have been updating correctly..WA has the most beautiful scenery plus all the other great technology added to our SIMS3 I just hope I can now get to see changes in my WA adventures now..Its long over due..
  • fleshjennfleshjenn Posts: 4,919 Member
    edited October 2010
    it took me over 9hrs to fix my game. Hope I never have to go through that again
  • zornadogzornadog Posts: 37
    edited October 2010
    thank you very much!!!!!

    Please Click <a href='http://dragcave.net/view/H8Db'><img src='http://dragcave.net/image/H8Db.gif' style='border-width: 0' alt='Adopt one today!'/></a>
    Post edited by Unknown User on
  • Uzone27Uzone27 Posts: 2,689 Member
    edited October 2010
    It's not called cc cleaner. It's called ccleaner and that's because it cleans the c drive. You know, c cleaner. Perhaps it would help if you put the correct name of the program


    Right. Nice catch.

    Sorry for the prolonged absence guys. Every now and then I put the game down for long stretches (did this with TS1 and TS2 as well) but I always come back. lol

    My apologies also to those that asked questions in this thread that went unanswered.


    UZ


  • AssimuloAssimulo Posts: 1,234 Member
    edited December 2010
    I'm going to be getting World Adventures soon, does this problem show up for new users of the game as well, or only for people who had a certain patch downloaded? :mrgreen:
  • glory_joyglory_joy Posts: 93 Member
    edited January 2011
    Once again, this has come in quite handy!
  • sesert34sesert34 Posts: 17
    edited January 2011
  • Faith_AndhopeFaith_Andhope Posts: 4,468 Member
    edited January 2011
    Assimulo wrote:
    I'm going to be getting World Adventures soon, does this problem show up for new users of the game as well, or only for people who had a certain patch downloaded? :mrgreen:

    I am in the same situation. And I have the same question. If I download this now, are all fixes/patches already in it or will I have to do these?

    Thanks.
  • TnT_TerryTnT_Terry Posts: 6,603 Member
    edited April 2011
    8) Nice work uzone, this will come in handy for future reference :wink:

    HAPPY
    EASTER
    TO YOU

    orangefloweregg.gif

    HUGS, TERRY
    I am a sims 3 Store Owner Thanks to all my Amazing friends here!

    gjmdPt7.png
  • Sgizzle09Sgizzle09 Posts: 4,179 Member
    edited June 2011
    Another great guide!
  • AAesAAes Posts: 43
    edited June 2011
    The EA link doesn't work...
  • MokiedollMokiedoll Posts: 41
    edited June 2011
    I had so many problems with my sims after vacations. Their inventory or money changes.. there are doubles, someone disappears. It frustrates me so much when I try to make a family with many generations and the game messes up before the first generation dies. I uninstalled my Sims but maybe I'll try this.. Maybe. Probably not it looks so confusing. Maybe I'll find some nice person to do it for me. :(
  • XxAkiraXx1XxAkiraXx1 Posts: 1,087 New Member
    edited June 2011
    what about if you got it installed and the latest patch and you know sims 3 worked before you installed world adventures. and it comes up with the error, unable to start

    service initialization failed (0x039e8474)
  • 112061112061 Posts: 252 Member
    edited July 2011
    oh my, just when i thought everything was okay, she came back from her second trip to france with a clone, so not only did i have to quit without saving, which means I have lost everything before I went and during..and I did follow the clean install instructions, exactly, to the letter, game ran fine for one day, could travel, no problems, today, freezing and clones.
    This is ridiculous and no one from EA answers emails ...

    i want my money back and cannot get it! why do you have to play a buggy game with no support, and its just tough cookies if it doesnt work, wait 4 years for a patch or deal with it..EA is not good
  • 112061112061 Posts: 252 Member
    edited July 2011
    and I understand about user error, I work for tech support for a major camera/printer manufactorer and deal with people who don't know what they are doing all day long...

    EA GIVE US ONE PATCH THAT SOLVES EVERYTHING NOW OR RETURN THE MONEY
  • feloo7feloo7 Posts: 26 New Member
    edited August 2011
    Hi, i made my game ALLOT faster by deleting my custom sims that i have downloaded. I have been trying to figure out where a ton of custom content i have been wanting to delete is located. It wasn't in my mods folder or deletable sims 3 packs. Turns out allot of creators attach content to sims files. So i removed all my files in my "SavedSims" folder and Viola! Drastic change in performance! But a lil reminder, you don't have to lose all your sims in that folder. Just move it to your desktop and put them back in when u want to make some custom simmies! Just be cautious what content u use to create them. I don't know how to remove items from sim files after they have already been packaged. I would appreciate anyone's help that knew how.

    Hope this helps some people!
  • mona1315mona1315 Posts: 24 Member
    edited October 2011
    I'm not sure if anyone else is having a problem with downloading the disk defrag from the link that was provided but I'm getting a message that reads Page not found it still takes you to C-Net and I did a search it brought up 3 software downloads so I'm not sure wich one to download because I know this was written a while ago. I was also wondering if anyone could explain how to disable my anti virus so I can install the adware remover and the sims3 games as it was suggested for a clean reinstall. Thank you in advance for all your help :)
  • Kittykat73Kittykat73 Posts: 7 New Member
    edited December 2011
    I'm probibly being really thick here, but are the front page instructions for actually getting the game installed and up and running?
    When I try and install I get this message: The set up has detected that the regional install code for The Sims 3 is different than what this expansion requires.
    The product requires The Sims 3 to have the same regional code to be installed.
    Would the instructions on the front page relate to this? In a way I hope not, I don't want to do all that to get my game running!
  • 7aquaman77aquaman7 Posts: 250 Member
    edited February 2012
    The issues I am having with WA now is that I simply can't go on vacation. When I try I get the user interface with no sims to control. If I start brand new games I can go on vacation one time and as soon as I get back and I am able to travel again boom, same problem. This happens with every previous saved game, every world and I have deleted all custom content I can locate. I have done a clean install of WA and of Origin and still having the same problem. I played for a long time without issues and then all of a sudden it is like the game overloaded on the number of trips I was allowed to take and I can't go anymore.
  • AerieBabeAerieBabe Posts: 7
    edited April 2012
    I am having the same issues as 7aquaman7. Have tried everything I can think of for the past week and can find no solution. Can someone help?
  • dreamersminddreamersmind Posts: 9
    edited May 2012
    If I try to go on vacation the game crashes. Just yesterday I took a sim on vacation to france, and now I'm trying to go back to China to finish a quest, and the game crashes and forces a shutdown when the travelling begins to load. I'm going to try uninstalling my store bought and custom items and see if that changes anything, but I don't see what difference that would make considering nothing has changed since I last went on vacation yesterday other than a baby being born and my sim completing a quest that started in china and then took me to france. I just want to finish the quest line!
  • dreamersminddreamersmind Posts: 9
    edited May 2012
    It's not the custom content, at least for me. I took the same sim to Egypt with no errors, and then tried to go to China again and it still errors out. I'm betting it has something to do with the quest I was on or a quest item. I've had things lock up for stupid reason like this before. I hate to do it, but I'm going to drop the quest and see if I get different results. Wish me luck!
Sign In or Register to comment.
Return to top